Opis
Podręcznik omawia prawne regulacje dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy. Przedstawia fizjologiczny aspekt pracy. Dokładnie charakteryzuje ryzyko związane z praca w branży gastronomicznej. Omawia szkodliwość poszczególnych grup mikroorganizmów. Przedstawia zasady udzielania pierwszej pomocy. Szczegółowo omawia zagadnienia dotyczące bezpieczeństwa żywności, w tym przedstawia wnikliwą charakterystykę zagrożeń biologicznych. Prezentuje zasady organizacji stanowisk pracy i przestrzennego układu zakładu gastronomicznego. Omawia zasady higieny w trakcie całego procesu technologicznego w zakładzie gastronomicznym. Publikacja kładzie także nacisk na przepisy przeciwpożarowe i proekologiczne nastawienie w działalności zakładów gastronomicznych.ISBN: 9788302157400EAN: 9788302157400Wydawnictwo: WSiPAutorzy: Piotr DominikRok wydania: 2016Ilość stron: 216Oprawa: broszurowaFormat: 17.0×24.0 cm
Historia i literatura faktu
rozprawka tematy gimnazjum
, na co dzięń
, niemiecki wymowa
, hiszpański podstawy
yyyyy