Opis
Odżywianie dla zdrowia
To pierwsze na
polskim rynku wydawniczym tak obszerne
kompendium zdrowego odżywiania, łączące w sobie perspektywę autentycznych
wschodnich tradycji leczniczych z podejściem współczesnej zachodniej dietetyki!
Ponad 700 stron!
EKSPERCI
POLECAJĄ:
Interesująca
książka, która przybliża nam metody pozwalające w sposób mądry zadbać o swoje
zdrowie. Z powodzeniem może służyć lekarzom, jak i pacjentom.
dr Grażyna
Frunze, specjalista chorób wewnętrznych,
specjalista
tradycyjnej medycyny chińskiej
Autor podaje
proste metody złagodzenia różnorodnych objawów chorobowych, niekiedy dające
nadzieję uzdrowienia, nawet w przypadkach przewlekłych i ciężkich. Książka
zawiera również niezwykle cenne wskazówki, które mogą wpłynąć na zmianę złych
nawyków żywieniowych u osób z zaburzeniami odżywiania: z niedoborem masy ciała
i otyłością.
dr n. chem.
Urszula Pytasz,
dietetyk z
Kliniki Endokrynologii i Chorób Metabolicznych w CZMP
Leczenie za
pomocą pożywienia jest obok farmakologii ziół najważniejszym elementem medycyny
najstarszych kultur naszej cywilizacji. To bardzo szerokie zagadnienie, z
którym niewiele wspólnego mają lansowane obecnie diety, ani zalecenia
dietetyczne, nie uwzględniające energetyki narządowej. Lekarze nie posiadający
dogłębnej wiedzy na temat odżywiania i zagubieni pacjenci najczęściej poszukują
rozwiązań metodą prób i błędów. W książce Odżywianie dla zdrowia, zarówno
specjaliści jak i laicy, znajdą rzetelną wiedzę o prawidłowym odżywianiu i jego
istotnym wpływie na zdrowie. Pozycja ta zasługuje na miano obowiązkowego
podręcznika nie tylko dla studentów medycyny i lekarzy, ale również dla
każdego, kto świadomie chce wpływać na własne zdrowie.
dr n. med.
Wiesława Stopińska, specjalista medycyny ogólnej i pediatra, lekarz rodzinny z
umiejętnością homeopatii i medycyny orientalnej
Kompendium zawiera:
przejrzyste
wskazówki rozróżniania i stosowania podstawowych produktów spożywczych
metody łagodnego
przejścia z diety opartej na produktach zwierzęcych na dietę, w której
przeważającą rolę odgrywają nierafinowane zboża i warzywa
podstawy
tradycyjnej medycyny chińskiej, sztukę diagnozy pospolitych zaburzeń oraz
rozpoznawania typu konstytucjonalnego własnego organizmu
opisy
poszczególnych produktów roślinnych i zwierzęcych oraz ponad 300 przepisów
kulinarnych na uzdrawiające dania
informacje
dotyczące odżywiania dzieci, zdrowia kobiet, odchudzania i głodówek
leczniczych, a także leczenia dietą rozmaitych chorób m.in. zapalenia stawów
czy uzależnienia od używek
Zdrowie i diety
gry matematyczne dla przedszkolaków online
, maile do wykładowców
, szkoła 18 płock
, motoryka mała zabawki
, złośc
, wybitni fizycy
, korepetycje angielski poznań native speaker
, użycie czasu present simple
, czas z will
, klawiatura rosyjska fonetyczna
, prezent dla chlopaka diy
, mechanika płynów
, przyczym razem czy osobno
, rewolucja w rosji 1917
, august to jaki miesiąc
, szkoła międzynarodowa warszawa
, bartłomiej wnuk
, przybyszewskiego 211
yyyyy